Referat årsmöte

Snabbt blev fikabordet länsat på fikabröd efter vårt årsmöte. Ett årsmöte som med glädje välkomnade två nya styrelseledarmöter  Anna Svensson och Hannah Kanestig och avtackning av Inger Persson som suttit i styrelsen längre än vad hon vill minnas. Tack för allt du gjort för Klippanbygdens Natur!

Årets föreläsare var Per Hult som tillsammans med sin fru Emily driver Forsby ängar. Han förklarade för oss hur ett regenerativt jordbruk fungerar. Man eftersträvar ett bete som ska efterlikna rörelsemönstret som vilda gräsätande hjordar har. Större flock som ständigt rör sig. Han har högt antal djur på begränsad yta och ständigt byte av betesmark. Man kan styra hur och när betesmarkerna ska betas för att bekämpa sly, eller gynna rar örter.

Nu har vi ett nytt år framför oss med nya ideer och förhoppningar och spännande aktiviteter.

Vi pennan Gunnel

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.