Referat – Pantanal

Väldens största våtmark

På onsdagskvällen 22 november var vi tjugotvå personer som kom till  Össjö krog i Elfdalen och fick följa med Totta (Tommi Sandberg), från Helsingborg, via en bildvisning från hans resa till Pantanal. Detta är ett enormt vidsträckt våtmarksområde i Brasilen och närliggande länder. Vi fick se delar av den översvämmade gräsmarken och svann där den biologiska mångfalden är mycket stor. Huvudmålet för resan var den dagaktiva Jaguaren som han också lyckades fånga under en jakt. Vi fick höra och se många vackra bilder på fåglar, uttrar, kajmaner, capipiarer och andra djur som lever här längs sandbankrarna.

Tack Totta för en intressant och härlig resa!

.

Detta inlägg har kategorierna Nyheter. Bokmärk länken.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.