Referat – Blomstrande miniängar

Blomstrande miniängar 

Traineeåret summeras som ett lärorikt och lyckat projektår vilket mynnade ut i blomstrande miniängar med skolklasser med fokus på biologisk mångfald. 

.

På två skolor i Klippan var jag och föreläste om vikten av biologisk mångfald samt hur vi tillsammans kan bidra för att rädda våra pollinatörer.
Vi planterade sedan kryddor, sådde ängsfrö (inhemska), samt lade sedummatta och även färdig äng i pallkragar. Målet var att barnen skulle få vara med i hela processen och sedan sköta ängarna med vattning och hålla koll på hur det växte. Vi gjorde detta i våras och efter sommarlovet blev det summering av projektet då jag bjöd på äppelpaj. Där vi knöt ihop säcken och hela kedjan från frö till frukt, tack vare barnens insats.

Det har varit fantastiskt inspirerande med alla barns berättelser och klokheter. Blir många citat från barnen som jag bär med mig, och här kommer två:

”Ingen kan göra allt men alla kangöra något”/E. 8 år
”Vi måste rädda naturen tillsammans och alla blommor räknas”/ S. 12 år

Barnen fick varsin fröpåse med sig hem att så på lämplig plats som ett ”kvitto” på deras insats.

Ett stort tack till alla inblandade. Barnen och skolpersonalen, Klippan bygdens natur, alla på Naturskyddsföreningen med Ida i spetsen, traineegänget och övriga som bidragit med fröer och annat material!

Tillsammans framåt!
Max Ströbeck – Trainee på Naturskyddsföreningen Riks 2022-2023

Tack Max och fortsatt lycka till med ditt engagemang för naturen och att spridda kunskap till de unga. /KBN

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.