Referat från slåttern på Räfshalen

 Vi var nio stycken som krattade och slog med lie, fikade och hade trevligt på Räfshalen. Det slagna höet drog vi undan till två högar vid sidan om ängen och hoppas att humlorna kan hitta dit för att bygga bo i höet. Det var inte så mycket gräs på ängen i år så hela ytan blev inte slaget vilket gynnar den blommande åkervädden. På vädden sågs fjärilar, skalbaggar och humlor. Vi hörde större hackspett och såg över flygande skarv. Vi har en relativ sen blomning i år för man kan fortfarande se gott om blommande jungfrulin i backen ner till ängen. Efter vår slåtter kommer det att släppas betesdjur som sköter efter betet. Tack alla som hjälpte till att gynna mångfalden under så trevliga förhållanden.

Text och bild: Gunnel Björkman, 230812

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.