Referat Vandring i vinterlandskap

Vintervandringen i Linneröd bjöd på frisk luft och en sol som glimtade mellan dimmolnen.

Vandringen utgick bland annat från Gösta Larssons nedteckningar över området. Varenda kulle, svacka eller äng har ett namn och en historia. Vi började promenaden vid parkeringen längst vägen förbi huset och ner på vita slingan mot kvastakarred och Bäljaneå. Vidare längst blå slingan upp på rullstensåsarna. Nu när löven har fallit ser man längre in över mossar och snår. Vi funderar över varför det står så många torra rakor på Djuraömossen. Kan det ha varit plötsliga ändringar av grundvattnet som fått träden att dö? Vi fortsätter på gulblå slinga mot reservatets nordligast gräns. Man har fin överblick åt sidorna från krönet av den högsta rullstenåsen vars norra sida är en skyddad biotop med äldre bokar.

Vi såg gott om Håris som vuxit sig lång på grenarna under bokarna. Vi hörde spillkråkan, kungsfågel och en glada.

Fikat smakade extra gott vid vår damm på Ängkarrred.
Tack för denna vandring. Hoppas att vi ses på fler aktiviteter framöver.

23-01-21
Gunnel Björkman

 

Kommentera

1 thoughts on “Referat Vandring i vinterlandskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.