Referat: Vilda blommornas dag 19 juni

Vi var nio tappra blomsterintresserade som deltog i de vilda blommornas dag. Det regnade mycket på morgonen, men vi klarade oss från de kraftigaste skurarna och hade ett par trevliga timmar i det förre detta grustaget i Östra Ljungby.
Vi tackar Cassandra Hallman och Annika Lang som guidade och gjorde vår vandring intressant!
Jag kan rekommendera ett besök i området vid fint väder. Då finns olika fjärilar och en del andra insekter att beskåda.
Inger Persson

Grustaget vid Östra Ljungby erbjöd på en hög blomrikedom av framför allt tjärblomster och gråfibblor med inslag av blåmunkar, prästkrage, grässtjärnblomma, grönvit nattviol och 11 olika ärtväxter. Många av dessa arter betraktas som vanliga i det skånska landskapet men hittas sällen i livskraftiga populationer som vid grustaget. Efter flera decennier utan hävd håller detta område på att växa igen med främst bredbladiga gräs och blomrikedomen minskar sakta men säkert. Slåtter eller bete borde införas för att säkerställa livsmiljön framöver.
Vänligen, Cassandra Hallman

Kommentera

1 thoughts on “Referat: Vilda blommornas dag 19 juni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.