Svampexkursion den 12:e september

Vi var drygt 20 svampintresserade personer, 2 små barn och tre hundar som letade svamp runt Vasasjön. Efter en halv timme samlades vi och redovisade allt vi hittat, ätligt och giftigt: Kantarell, stensopp, brunsopp, sammetssopp, rodnande flugsvamp, kremla, giftchampinjon och spindelskivling. De oätliga exemplaren lämnades kvar i naturen och vi gick vidare. Det var långt mellan fynden.

Vid nästa stopp fikade vi i gammal mossig granskog. Där hittades ett par fina vårtiga röksvampar och skalet av långfotade röksvampar som såg häftiga ut. Vilken rökpuff de hade släppt ut!

När vi brutit upp hördes ett tjut. Någon hade hittat årets första små trattisar. Under resten av promenaden hittades ett fåtal soppar. Svamptillgången var ju inte den bästa. Tack vare trevliga deltagare blev det en lyckad tur ändå.

Eva Långberg

Kommentera

One thought on “Svampexkursion den 12:e september

  1. Vi var drygt 20 svampintresserade personer, 2 små barn och tre hundar som letade svamp runt Vasasjön. Efter en halv timme samlades vi och redovisade allt vi hittat, ätligt och giftigt: Kantarell stensopp, brunsopp, sammetssopp, rodnande flugsvamp kremla, giftchampinjon och spindelskivling. De oätliga exemplaren lämnades kvar i naturen och vi gick vidare. Det var långt mellan fynden.
    Vid nästa stopp fikade vi i gammal mossig granskog. Där hittades ett par fina vårtiga röksvampar och skalet av långfotade röksvampar som såg häftiga ut. Vilken rökpuff de hade släppt ut!
    När vi brutit upp hördes ett tjut. Någon hade hittat årets första små trattisar. Under resten av promenaden hittades ett fåtal soppar. Svamptillgången var ju inte den bästa. Tack vare trevliga deltagare blev det en lyckad tur ändå.
    Eva Långberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.