Vårstädning i Linneröd lördagen den 18 april

Vi var sex arbetsvilliga som städade i naturreservatet denna lördagsmorgon. Samlingen var runt fikabordet vid dammen, och där ställdes också grillen upp. Solen hade redan börjat värma, så ylletröjan åkte genast av. Gunnel började att röja sly runt bordet och på stigen dit. Där växte små skott av avenbok(?). Längre norrut sågade Lars och Mikael ner små aspar för utsiktens skull, och jag samlade ihop. Inger gick till en backe på andra sidan vägen, förr i tiden kallad Bränningarbackarna, för att dra undan granris.
När Gunnel var klar och försvann med sin röjsåg för att snygga till i vägkanten vid Kruet, la sig tystnaden över ängen: Den förstärktes av bofink och nötväcka. Det var vindstilla, solen gassade och det var riktigt T-shirtväder. Tiden gick fort. Per hade tänt grillen i lagom god tid och vi avslutade med att äta korv, nöjda med resultatet av arbetet.

Eva Långberg

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.