Ljungbränning Räfshalen den 28 mars 2020

Solen sken från en blå himmel. Våra flygande vänner välkomnade oss med vacker vårsång. Man kunde nästan se knopparna svälla på buskar och träd. En citronfjäril fladdrade förbi. Räfshalen levererar! Gräs och ljung var betydligt torrare än första gången vi försökte oss på en bränning för 3 veckor sedan. Trots det fick vi jobba för att elden skulle ta sig och fick ideligen mata flammorna med torrt gräs.


Men det var på sätt och vis skönt det med. Vi var aldrig oroliga för att elden skulle sprida sig vilt utan det blev en lugn stund med bränning och fika under eldvakten. Nu hoppas vi på att nya fräscha ljungskott, eldälskande rara växter följt av ett livfullt insektsliv som resultat av våran ljungbränning.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.