Vårvinterdag på Räfshalen 16 februari

Frosten glittrade i gräset när vi kom fram till Räfshalen. Glitter som övergick till en trolsk dimma när solen steg upp över trädtopparna. Vi hade 12 nya holkar att placera ut och okänt antal att rensa ur. En holk gick hädan. Efter att ha inspekterat holkarna och klippt sly i staketet reste vi upp vårt fikabord och fikade i solskenet. Trots vårt glada samspråk hörde vi Sångsvan, Större hackspett och såg Nötskrika, Talgoxe och Blåmes. Efter solpausen startade vi röjsågen för att röja större område med småsly. Ängen är nu redo för ännu en säsong med rara växter och småkryp.

Text: Gunnel Björkman

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.