Åter till min grävling

Denna sommar har jag varit hemifrån ganska mycket, har en del observationer att berätta och hoppas dessutom på en ”final solution”.

Den 21 juni såg jag hundratals trädgårdsborrar flyga irrande strax över gräsmattan. Det har alltså inte varit ollonborrar utan jag tror på en art av trädgårdsborre, Phyllopherta Horticola. Det är en långsmal/oval skalbagge, cirka 10-12mm lång med rödbruna täckvingar. Beteendet över gräsmattan antar jag bero på att de var nyuppstigna ur jorden.

Den 8 juli såg jag på nytt rivmärken i gräsmattan och gick upp 03.30 någon dag efter för att inte se någon grävling. Däremot fick jag åter uppleva en ensam koltrasts konsert med start kl 04.00 som vanligt. Jag vet inte hur många kullar de kan hinna med.

Nu hämtade jag ett citat ut bibeln om att ”ondska och mörker skall mötas med ljus”. Jag köpte och monterade en strålkastare med 1800 lumen och rörelsesensor. Härmed tror jag att följetongen är slut.

Mikael Johansson

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.