Programpunkt, 2 juni

Ängen Räfshalen som ligger nära Riseberga är bland mycket annat en av Skånes bästa platser för att se dagfjärilar, här har drygt 40 arter observerats. Den mångskiftande miljön i omgivningarna, den rika floran och det vindskyddade läget bidrar till denna mångfald som även gäller andra insektsgrupper som blomflugor och trollsländor. Här tillbringar vi några timmar och studerar i lugnt tempo vackra fjärilar och deras värdoch nektarväxter. Vid denna tid finns det god chans att möta violettkantad guldvinge, silverblåvinge, prydlig pärlemorfjäril och hagtornsfjäril. Hårginst, jungfrulin, backvicker och slåttergubbe blommar förhoppningsvis. Utflykten beräknas avslutas 13.30.
OBS: Vid ostadigt väder flyttas exkursionen till Söndag 3 juni. Vid osäkerhet ring!
Samling: Riseberga kyrka klockan 10.00
Kontakt: Bengt Hertzman 070-203 59 15 och Inger Persson 070-924 76 73

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *