Att odla sina egna ängsväxter, 16 november

Tog mig till Örkelljunga denna mörka ruggiga novemberkväll och fick där en värmande föreläsning om ängar och dess växter.
Inger och Mats Runesson är biologerna som genom sitt företag Pratensis på Opparyd Råsgård producerar fröer och plantor från våra svenska ängsväxter. Här kan alla stora som små kunder få råd och hjälp.
 Ängsväxter kan odlas allt från kruka till stora ängar. Spara en liten hörna i trädgården och så in lite ängsväxter och gynna våra fjärilar, bin, humlor och dra ditt strå till den biologiska mångfalden. Har redan planerat för min sådd i vår.

Text: Inger Persson

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.