Arbetsdag på Räfshalen, 21 oktober

Arbetsdag på Räfshalen brukar innebära trängsel, så även denna gång. Vi blev sex pers. som med röjsågar och div. verktyg gick loss på det snabbt växande slöjet och servicen av fågelholkarna. De sex mularna (nötdjur) som betat efter slåttern tidigare i höst har gjort ett fint arbete framförallt där vi inte kommit åt med slåtterbalken. Vi hann med mycket men en del arbete återstår. Årets väder har gjort det väldigt blött i marken vilket märktes när vi med fullastade bilar försökte köra så långt in som möjligt vilket väl gick så där. Viss handkraft krävdes för att komma ut igen.
När nu ängen går mot vintervila kan vi luta oss tillbaka och drömma om nästa säsongs blommor och fjärilar.

Text: Lars Nilsson

Kommentera

One thought on “Arbetsdag på Räfshalen, 21 oktober

  1. Arbetsdag på Räfshalen brukar innebära trängsel, så även denna gång. Vi blev sex pers. som med röjsågar och div. verktyg gick loss på det snabbt växande slöjet och servicen av fågelholkarna. De sex mularna (nötdjur) som betat efter slåttern tidigare i höst har gjort ett fint arbete framförallt där vi inte kommit åt med slåtterbalken. Vi hann med mycket men en del arbete återstår. Årets väder har gjort det väldigt blött i marken vilket märktes när vi med fullastade bilar försökte köra så långt in som möjligt vilket väl gick så där. Viss handkraft krävdes för att komma ut igen.
    När nu ängen går mot vintervila kan vi luta oss tillbaka och drömma om nästa säsongs blommor och fjärilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.