Euro Birdwatching Day, 1 oktober

 

Årets EuroBirdwatch day hölls som vanligt på Bläsinge ängar och i Skankhult. Under ca fyra timmar räknades sträckande och rastande fåglar. Sammanlagt observerades 50 arter, varav grågås, bofink, ringduva och sånglärka dominerade.

 Bland rovfåglar sågs flest glador och ormvråkar, men även en brun kärrhök, fyra havsörnar, tre pilgrimsfalkar, tolv sparvhökar, 3 tornfalkar och en stenfalk. I Skankhult sträckte bland annat över etthundra grönsiskor och 53 mindre korsnäbbar, på Bläsinge ängar över 300 ljungpipare och 56 tofsvipor. Förutom de ovan nämnda sågs t ex ängspiplärkor, tranor, taltrastar, starar och ladusvalor.

Text: Judit Brolid

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.