Euro Birdwatch, 1 okt 2016

Syns någon fågel vid Bläsinge?

Syns någon fågel vid Bläsinge?

 

Spaning vid Bläsinge

Spaning vid Bläsinge

I lördags den 1 oktober hade vi den årliga fågelräkningen i strålande sol, 11 plusgrader och vindstilla. Lite mysig dimma på morgonen. Kanske inte det bästa vädret för mycket fågel, men en härlig dag att vistas ute i trevligt sällskap av likasinnade skådare.

Tidig morgon vid Skankhult

Tidig morgon vid Skankhult

Tillsammans med alla som räknade i Färingtofta och Bläsinge hade vi nästan 4000 bo- och bergfinkar, både ring- och skogsduvor drog söder över. Lärkorna ängspip- och sånglärkor var runt 500, stenskvättar, sädesärlor, forsärla, och ett par ladusvalor blev det också. Två havsörnar, en stenfalk och tre blå kärrhök flög vid Bläsinge. Sparvhök, glador och ormvråk fanns på båda platserna. Två varfåglar i Färingtofta. Ett litet plock i arterna som blev 54 till antalet och 5900 fåglar.skankhult-2b_cra

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.