Vattenriket, 29 maj kl. 6.00

Bild Linnerundan

En liten skara orkade med den tidiga morgonen och samlades vid Tullssons möbler för avfärd till Vattenriket. Morgonen var lagom varm för bilfärd och sen för alla fåglar som sjöng i kör vid framkomsten till Kristianstad. Det var näktergal, sävsångare, gräshoppsångare, gök, gransångare och några till som välkomnade oss. En lite annorlunda fasan fanns vid parkeringen.

I sakta promenad tog vi oss runt den sex km långa rundan och både träd, växter och byggkonstruktioner studerades. Vid första fågeltornet tog vi första fikan i sällskap av bland annat sånglärka, tofsvipor, rödspov, storspov, rödbena, gravand, bläsand och gäss i alla olika storlekar. Gulärlorna följde oss längs vägen och väl framme vid Lillön, där hämpling och törnsångare sjöng, hördes också en annan sång, typisk för en trastsångare, men den sjöng lite sporadiska strofer, så lite osäkerhet infann sig. Men vi konstaterade att det var en trastsångare, efter lite undersökningar. En andra fika intogs i nästa fågeltorn, till fortsatt fågelsång. Innan slutet av vadringen och besöket inne i Naturum tittade vi på det nyuppsatta bihotellet, som redan fått hyresgäster. Tack till alla som deltog på denna trevliga vandring.

Text: Inger Persson

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.