Vandring i Linneröd

En liten kvällsvandring i vårt skötselområde Linneröd. Bokskogen är fortfarande skir och Bokskogkvällshimlen är sommarljus. Det doftade grönska och fåglarna sjöng. Alla våra sinnen stimulerades. Medan korven sjöd i grytan kom två lågflygande tranor över ängen. Morkullan knorrade över trädtopparna och svarthättan virkade sirliga melodier. Vi konstaterade att ängen sakta men säker växer igen och att det är mycket avenbokplantor där vi stod. Eftersom skog och äng inte brukas så blir det förhoppningsvist ett mycket artrikt område framöver.

Text och bild: Gunnel Björkman

 

 
 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.