Slåttern

Räfshalen 9/8-14
Jaha, då var årets slåtter på Räfshalen avklarad. 7 starka kvinnor och män hjälptes åt att räfsa ihop höet, som i år höggs ett par dagar tidigare för att hinna torka och fröa av sej mer. Den som var morgonpigg kunde njuta av morgonsolens plirande genom tunna dimslöjor samtidigt som lövsångaren sjöng akompanjerad av spillkråka och större hackspett. Efter avslutat arbete bjöds det nykokt potatis och sill mm. som tillagades på plats och sen serverades i skuggan under den stora granen. Det noterades trollsländor några fjärillar och en i sällskapet plockade kanske ett 50-tal fästingar som tycktes krypa överallt. Ett perfekt väder under hela aktiviteten gjorde att vi alla nog tyckte att det var en av de bättre slåtterdagarna på länge

Roland och Gunnel

Fika paus

Mikael

Monica och Gunilla

Lasse

Här var det sill och potatis

Text Lasse Nilsson, foto Inger Persson

 

Kommentera

One thought on “Slåttern

  1. Det var riktigt roligt att slå med lie. Det är i sanning en konst! Vilken jag kämpade hårt med. Ängen såg lite ruggig ut där jag gick fram! Vilken muskelvärk jag har dagen efter !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.