EuroBirdwatch Day – fågelräkningen

Åter dags för årets EuroBirdwatch Day – fågelräkningen. Vi är en liten skara som varit med sen vi började för 26 år sen- nördar? Några har som tur är tillkommit och en del fått andra intressen eller flyttat. Alltid lika spännande vad för väder som väntar oss – räkningen är alltid första helgen i oktober mellan 07.00-13.00. Det har varit allt från stormvindar, regn, dis, minusgrader och dimma.

 

2011 kunde vi inte genomföra räkningen utan fick avbryta på grund av dimma fram på eftermiddagen. Idag var det dags igen med kompakt dimma som åter höll i sig flera timmar. Lättade ute vid Skankhult där Roland, Judit och Anders räknade vid halv elva och cirka en timme senare ute vid Vettinge där Lasse, Björn, Kent och jag stod.
Fåglar som sågs var bo- och bergfink, ringduvor, starar. I Skankhult var det rikligt med ängspiplärkor, sågs också en rödstrupig piplärka och kungsörn. Vid Vettinge var sånglärkorna de flesta som såg men också havsörn och fjällvråk. Sammanlagt 38 arter sågs tillsammans. Blev härligt höstväder innan dagen tog slut! Bilder Judit och Anders Brolid Text Inger

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.